L’Ajuntament de Tarragona estima en 6 MEUR l’impacte que ha tingut fins ara la covid-19 en els comptes municipals

Ricomà reconeix que el Concurs de Castells "és molt difícil que es faci"

Jordi Fortuny, conseller de Serveis Econòmics de l'Ajuntament de Tarragona.

La covid-19 ha tingut fins ara un impacte de 6 milions d’euros en els comptes de l’Ajuntament de Tarragona. Així ho ha revelat aquest divendres el conseller de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, durant el ple ordinari del mes de juny. Els diners surten d’ingressos previstos que no s’han acabat produint, com ara la recaptació dels aparcaments municipals, i d’ajuts que ha donat el consistori a col·lectius afectats per la pandèmia. A aquesta xifra s’hi haurà de sumar «els menyscapte del tema impositiu», ha indicat Fortuny, i les diners que invertirà en els propers mesos l’Ajuntament, per exemple, per reforçar els serveis socials. A banda, l’alcalde Pau Ricomà ha reconegut que el Concurs de Castells «és molt difícil que es faci».

Sobre la cita castellera, el plenari n’ha aprovat els preus públics. Ricomà ha defensat que si bé la situació sanitària complica la celebració de l’esdeveniment, el consistori aposta per seguir els passos habituals fins que no hi hagi una cancel·lació definitiva. «Si no aprovem això, en cas que es pogués fer, tindríem molt poc marge. Hem de donar marge d’actuació als tècnics perquè puguin fer la feina», ha indicat el batlle. A més, ha avançat que si no es pot dur a terme, «hi haurà actuacions no físiques» que ajudin a mantenir Tarragona com a capital del món casteller. En aquest sentit, els grups de l’oposició li han reclamat saber quin cost tindria pel consistori suspendre el certamen amb poc marge en concepte d’indemnitzacions. Ricomà ha afirmat que «si no es fa, no hi haurà cap cost».

Finalment, el consistori ha aprovat una moció promoguda per la CUP que insta l’Ajuntament a demanar a la Generalitat que cessi l’activitat de l’empresa química IQOXE fins que no tingui homologat el pla d’autoprotecció per part de la Direcció General de Protecció Civil; i que s’iniciï el procediment de revisió d’ofici de l’autorització ambiental de l’empresa. La votació ha prosperat amb el vot favorable dels anticapitalistes i d’En Comú Podem Tarragona, i l’abstenció de la resta de formacions.

Port de Tarragona