L’Observatori contra l’Homofobia denuncia una agressió a Sant Boi de Llobregat

Els Mossos estan a l'espera de rebre la denúncia però ja ha enviat diligències informatives al jutjat

L'agressió es va registrar a la zona de l'estació de FGC divendres 19 de juny a la nit.

L’Observatori contra l’Homofòbia ha denunciat una agressió homòfoba a un grup de quatre joves que van rebre insults i vexacions a l’estació de FGC de Sant Boi de Llobregat. L’entitat s’ha posat a disposició de les víctimes i ha comunicat els fets a l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i als Mossos d’Esquadra. Fonts de la policia han explicat que estan a l’espera de rebre la denúncia. Tot i això, les mateixes fonts indiquen que ja han enviat diligències informatives al jutjat sobre un incident que hi va haver a la zona divendres a la nit, tot i que els agents que s’hi van desplaçar no van ser informats que aquests fets estiguessin relacionats amb un cas d’homofòbia, i informacions posteriors que els ha arribat al cos.

Segons ha explicat el portaveu de l’Observatori, Eugeni Rodríguez, el grup de quatre joves, d’entre 20 i 22 anys, es trobava a l’estació de FGC de Sant Boi de Llobregat acompanyant-hi un amic quan un grup d’adolescents, d’entre 14 i 16 anys, els va començar a proferir insults i amenaces. Minuts més tard, i després que els joves els haguessin replicat, el grup d’atacants els va esperar fora l’estació i quan van sortir els van continuar increpant.

«És insuportable l’augment de la violència vers les persones LGTBI», ha dit Rodríguez en declaracions a l’ACN. El portaveu de l’OCH ha assenyalat que se segueix «un patró», segons el que adolescents tornen de festa i increpen i vexen persones del col·lectiu LGBTI. L’Observatori ha reclamat polítiques educatives i divulgatives per «aturar la xacra».

Rodríguez ha explicat que de moment estan facilitant acompanyament als agredits i ha remarcat que la setmana vinent encararan el procés de denúncia, encara que estan estudiant com procedirà tenint en compte que els atacants són menors.

Per la seva banda, l’Ajuntament ha condemnat l’agressió a través del seu compte de Twitter i han mostrat el seu suport a les víctimes. «Tolerància zero a les violències masclistes i les LGTBIfobes», han afegit.

Port de Tarragona