El Tribunal Superior de Catalunya multa Arriaga Asociados per presentar una querella contra cinc magistrats per prevaricació

El TSJC diu que els lletrats han actuat amb mala fe processal perquè l'Audiència de Barcelona va denegar-los un recurs

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat un despatx d’advocats a pagar una multa de 3.000 euros per mala fe processal, en haver-se querellat contra cinc magistrats de l’Audiència de Barcelona per prevaricació. La sala civil i penal ha inadmès la querella contra els magistrats que van rebutjar un recurs d’apel·lació contra una sentència per clàusules bancàries que donava la raó al banc i no al client defensat per aquest bufet d’advocats. La fiscalia també es va pronunciar contra l’admissió de la querella presentada pels advocats.

El bufet Arriaga Asociados, conegut per haver presentat nombroses demandes contra els bancs per les clàusules de les hipoteques i altres productes financers, es van querellar contra els magistrats de la secció 15 de l’Audiència per desestimar un recurs d’apel·lació el passat 20 d’abril contra una sentència d’un jutjat de Sabadell que va desestimar una demanda contra clàusules hipotecàries del BBVA. Els lletrats asseguraven que l’Audiència no va fer cas de la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i per això consideren que el tribunal va prevaricar.

Ara el TSJC diu que la jurisprudència del TJUE és abstracta en aquesta matèria i, tot i que prima sobre els tribunals espanyols, aquests la poden reinterpretar. Per això, consideren que el rebuig de l’Audiència a les seves pretensions no pot acabar en una querella per prevaricació.
Text

Port de Tarragona