Detingut per robar cable telefònic a Perafort, el Catllar, Pallaresos i la Secuita

Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos han detingut un veí del Catllar (Tarragonès), de 43 anys, per quinze robatoris amb forma de cable telefònic. Els furts van afectar els municipis de Perafort, el Catllar, els Pallaresos i la Secuita. La investigació es va iniciar al març després d’un seguir de talls de cable telefònic que van deixar sense subministrament de telèfon i dades d’Internet a un centenar de famílies en ple confinament per l’emergència sanitària. Les pèrdues que van provocar els furt tenen un cost d’uns 90.000 euros. Amb la sospita que l’autor dels robatoris vivia prop, es va muntar un dispositiu que va acabar amb la seva detenció diumenge passat quan tallava cable en el mateix indret dels altres sabotatges.

En l’entrada i registre del domicili de l’arrestat, al carrer Monnars del Catllar, es va localitzar 10 metres de cable de coure amb el plàstic cremat, 30 metres més sense cremar, i un quilòmetres de cable aeri telefònic, que la companyia subministradora ha reconegut. També tenia una gran quantitat d’albarans de diferents deixalleries del Tarragonès on n’hauria venut. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

El detingut passarà a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona les pròximes hores.

Port de Tarragona