Imputen un conductor que es va colar al recorregut d’un ral·li a Astúries i va acabar xocant contra una tanca

Cedida Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil ha investigat i imputat un delicte contra la seguretat viària a un veí d’Avilés de 21 anys d’edat per conduir de forma temerària durant la celebració d’un ral·li. Els fets van passar el passat mes de març, després de celebrar la prova esportiva «12è Critèrium Només Escort» a la qual havien acudit multitud d’aficionats.

Un cop finalitzada la prova, l’investigat va efectuar amb el seu vehicle a la carretera local (Cornellana-Sales a Les Nisales i Candanonegro) derrapatges, virolles i girs de 360 ​​graus, envaint la totalitat de la calçada amb evident risc per a la resta d’usuaris, arribant fins i tot a col·lisionar amb el tancat d’una finca ia abandonar el lloc de conducció per pujar al sostre de el vehicle.

Van ser aquests aficionats els que van gravar a el jove i van pujar els vídeos a les xarxes socials, vídeos que van ser detectats per la Guàrdia Civil per la qual cosa es va iniciar una investigació per identificar el conductor d’el vehicle que presumiblement hauria comès un delicte contra la seguretat viària.

Fruit d’aquesta investigació s’ha pogut constatar que el conductor investigat circulava de forma manifestament temerària, sense respectar les normes bàsiques de circulació posant en perill concret la vida d’altres usuaris de la via.

Per això, i a l’existir indicis suficients de la comissió d’un delicte contra la seguretat viària, agents de l’institut armat van procedir a la imputació penal de el conductor d’el vehicle.

Conducció temerària i excés de velocitat

La conducció temerària i l’excés de velocitat són dues de les conductes que poden tipificar com a delicte i que estan recollides per tant en el Codi Penal. En tots dos casos, els autors s’enfronten a multes de 12 a 24 mesos i privació de el dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors durant un període de 6 a 10 anys, a més de penes de presó que van dels 2 als 5 anys i fins i tot la requisa de el vehicle emprat.

Port de Tarragona