Renfe aparta del servei i obre expedient a dos vigilants de seguretat per reduir i donar un cop de puny a un viatger

Un moment de la polèmica detenció.

Renfe ha decidit apartar dos vigilants de seguretat per haver reduït i colpejat un viatger. En un vídeo fet públic aquest dissabte es veu com els dos treballadors tenen immobilitzat un home sobre els seients del tren, a qui emmanillen i tapen la boca en diverses ocasions per evitar que parli. En un moment, després que el viatger profereixi diverses queixes, un dels vigilants li dona un cop de puny. El fet s’ha registrat a Les Franqueses del Vallès, a Barcelona, avui.

Poc després els dos vigilants s’adonen que estan sent gravats i reclamen a la noia que ho enregistra, parella de l’agredit, que apagui el telèfon i esborri les imatges. «Des de Renfe no tolerarem actituds d’aquest tipus», ha explicat la companyia, que els ha apartat a l’espera que es resolgui l’expedient que els han obert.

Renfe ha recordat que fan una inversió anual de 15 milions d’euros en seguretat, que complementa la que ja fan els responsables de seguretat ciutadana.

Port de Tarragona