Un ex policia nord americà confessa ser l’assassí en sèrie que va matar 13 persones i va cometre 40 violacions

DeAngelo en el moment de sentir la seva sentència. / News

L’exagent de Policia nord-americà Joseph James DeAngelo, acusat de 13 assassinats i més de 40 violacions comeses fa uns 40 anys a Califòrnia, conegut com l’assassí de Golden State, es va declarar aquest dilluns culpable dels crims que se li atribueixen per evitar la pena de mort.

Vestit amb la roba ataronjada característica dels presos i amb una màscara protectora, DeAngelo, de 74 anys, va admetre que va cometre 13 assassinats i altres tantes violacions a l’comparèixer en un jutjat de Sacramento (Califòrnia, EUA).

La declaració de culpabilitat estava escrita, de manera que no hi havia espai per a confessions improvisades en una de les audiències més mediàtiques i seguides dels últims anys a Califòrnia.

Fa unes setmanes, el diari Los Angeles Times va parlar amb algunes de les víctimes de DeAngelo, que van dir sentir-se alleujades però frustrades perquè l’home ja ha viscut la seva vida sencera.

El criminal, que havia estat policia durant la dècada de 1970, va ser detingut a l’abril de 2018 a Sacramento, la capital de l’estat, gràcies a la confrontació de proves d’ADN recollides en els escenaris dels crims amb les de bancs de dades de companyies dedicades a la genealogia a través de proves genètiques.

En total, DeAngelo ha estat acusat de 13 assassinats i 45 violacions comeses fa uns 40 anys, uns fets que van commocionar en aquest llavors a Califòrnia i tot Estats Units.

Les víctimes tenien entre 13 i 41 anys, segons els registres oficials de l’Buró Federal d’Investigació (FBI).

En el seu moment, l’FBI va oferir 50.000 dòlars a qui pogués facilitar informació sobre aquest misteriós i sanguinari criminal, com a part d’una campanya en 2016 que tractava d’aclarir un cas que va estar dècades sense resoldre.

Tot i que el sospitós està vinculat a una sèrie de crims que van començar el 1976 amb robatoris i agressions sexuals a Sacramento, segons les investigacions, el primer assassinat que va cometre va ser el de l’sergent de la Força Aèria Brian Maggiore i de la seva esposa Katie, uns joves recent casats que presumptament va matar el 2 de febrer de 1978 a la ciutat de Rancho Cordova, a Sacramento.

La parella va ser emboscada presumptament per l’individu quan passejava el seu gos sense que se sàpiga el motiu, el que va obrir una sèrie de crims que van continuar fins a 1986.

Port de Tarragona