Torra anuncia el confinament de la comarca del Segrià a partir d’aquest migdia

Sanitaris a una UCI de l'hospital de Manresa. / Althaia

Gerard Artigas.- El Govern ha decidit confinar la comarca del Segrià per l’augment de casos de covid-19. Ho ha anunciat en roda de premsa el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha reconegut que es tracta d'»una decisió difícil». «Avui fem un pas enrere per protegir-nos i controlar el rebrot», ha assegurat Torra, que ha explicat que s’ha autoritzat els Mossos d’Esquadra i els cossos de policia local per multar «si cal» si s’incompleix el confinament, que entrarà en vigor a les 12 hores d’aquest mateix dissabte. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha detallat que fins a les 16 hores, però, es permetrà l’entrada a residents al Segrià, però que a partir de llavors quedarà prohibida la circulació, excepte per a treballadors que s’hagin de desplaçar.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que tanca la comarca del Segrià després de registrar-se un increment dels contaminats per Covid19.

La planta covid-19 de l’Hospital Arnau de Vilanova «ja ha exhaurit la seva capacitat» i s’haurà d’habilitar un nou espai per als nous ingressos, segons ha explicat aquest dissabte el responsable internista José Luis Morales-Rull. En una entrevista al ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, Morales-Rull ha explicat que actualment tenen 23 ingressos, cinc a l’UCI. El responsable de la zona covid-19 ha dit que la zona habilitada fora de l’hospital és «com una sala d’espera» per fer PCR als possibles nous casos de covid i evitar que es mesclin amb la gent que ha d’acudir a l’hospital per altres motius. L’internista ha dit que l’hospital de la capital del Segrià està «aguantant amb estoïcisme».

AMPLIAREM

Port de Tarragona