Corinna va dir a la justícia suïssa que Joan Carles I li va transferir 64,8 milions «per gratitud»

'El País' té accés a la declaració de l'examiga del rei emèrit a la fiscalia de Suïssa

Corinna Larsen, l’examiga del rei emèrit Joan Carles I, va assegurar a la justícia de Suïssa que el monarca li va transferir 64,8 milions d’euros l’any 2012 «per gratitud i amor» i per «garantir» el seu futur i el dels seus fills, segons publica aquest diumenge el diari ‘El País’. El rotatiu ha tingut accés a la declaració de Larsen a la fiscalia suïssa, fet el desembre del 2018. Segons Larsen, Joan Carles I no pretenia «desfer-se dels diners», sinó que eren un regal. «Era conscient que havia fet molt per ell», afirmava l’examiga del rei emèrit, que va dir a la justícia suïssa que el 2012 va ser «segrestada pels serveis secrets espanyols».

En la declaració, Larsen també va dir que no va preguntar pels diners, però que sabia que venien d’una «donació del rei Abdalá a favor de Joan Carles I». «No em van explicar el motiu de la donació, però es tracta d’una pràctica corrent entre reis, concretament a Orient Mitjà», va dir Larsen.

Port de Tarragona