La troballa d’un home dins un maleter porta els Mossos a resoldre quatre robatoris amb butró a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra detenen cinc persones que haurien comès almenys quatre robatoris amb força a establiments comercials del barri de Sants

Imatge d'arxiu d'una operació policial. / Mossos

Els Mossos han conclòs una investigació iniciada el passat 15 de març amb la detenció de quatre homes i una dona d’edats compreses entre els 29 i 41 anys, de nacionalitat romanesa, implicats en almenys quatre robatoris amb força del tipus butró. En aquella data van descobrir un home dins un maleter durant un control de seguretat. En aquell vehicle que va aixecar sospites hi viatjaven els cinc membres d’aquest grup. Un dels ocupants es trobava a dins del maleter envoltat de bitllets i tapat amb una manta, i amb eines i restes de totxos i pols.

Els detinguts entraven per la força a la porteria d’un edifici, obrien l’habitació dels comptadors i feien un forat que comunicava amb el local al qual volien accedir. Al grup, format pels cinc detinguts, i per dues persones més que tenen ordres de detenció vigents, se’ls atribueixen tres robatoris amb força i un quart en grau de temptativa, comesos entre el mes d’octubre passat i el mes de març d’enguany.

Tant els diners com les eines van ser intervingudes i van posar en alerta la Unitat d’Investigació, que va recuperar anteriors investigacions no resoltes amb modus operandi similar. Un altre dels indicis que ha permès atribuir-los un dels robatoris és la identificació de cinc dels integrants del grup. Un dels agents que hi va participar, es va fixar en que un d’ells portava una ampolla de cava molt característica. Setmanes després es va saber que havia estat sostreta de l’establiment aquell mateix dia. Els cinc detinguts van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona