Dos morts en estavellar-se un helicòpter a l’Alt Urgell

La nau es trobava a la zona fent tasques de manteniment de línies elèctriques

Dos agents de Mossos d'Esquadra al costat de restes de l'helicòpter estavelat. / Mossos

Dues persones han mort aquest dilluns en l’accident d’un helicòpter que s’ha estavellat al terme municipal de la Vansa i Fórnols (Alt Urgell). Segons ha informat Protecció Civil, cap a les dotze del migdia un testimoni ha alertat al telèfon d’emergències 112 que havia vist estavellar-se un helicòpter i que es trobava en flames. Els cossos d’emergència han confirmat la mort dels dos ocupants de la nau. L’helicòpter s’havia enlairat a l’aeroport de la Seu d’Urgell per fer tasques de manteniment de línies elèctriques. A causa de l’accident, Protecció Civil ha activat en alerta el pla especial per emergències aeronàutiques de Catalunya AEROCAT.
La caiguda de l’helicòpter s’ha produït dins del terme municipal de la Vansa i Fórnols, a prop del paratge de Sant Marc de Fórnols.

L’aparell i almenys un dels morts eren de l’empresa Helitranspyrinees, amb base a l’aeoport de La Seu, segons ha pogut confirmar l’ACN.

Els efectius dels GRAE han estat els primers en arribar al lloc de l’accident i han confirmat el sinistre. Han actuat amb extintors sobre les restes de l’accident per evitar que l’incendi causat per la caiguda de l’aeronau afectés la massa forestal.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat un helicòpter medicalitzat i una unitat terrestre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i tres mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat de les bases de la Seu d’Urgell i de Cerdanyola del Vallès. Un dels helicòpters, però, no ha arribat a la destinació perquè la seva participació no s’ha considerat necessària.

Per part dels Mossos d’Esquadra s’hi ha desplaçat set unitats, entre elles la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA), que serà qui investigarà les causes de l’accident, i la Unitat d’Intervenció de Muntanya (UIM).

Port de Tarragona