La jutgessa desestima el recurs de la Fiscalia i permet la sortida per treballar de Rull, Turull i Junqueras

La jutgessa no ha contemplat les pretensions de la Fiscalia, que va recórrer l’aplicació de l’article 100.2 a Oriol Junqueras, Jordi Turull i Josep Rull. Així que els presos independentistes podran gaudir de les sortides acordades per la Generalitat.

L’aval a les sortides laborals de Junqueras, Rull i Turull, acordat per la titular de jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya, es produeix un cop les presons on compleixen pena els nou presos del «Procés» han proposat a la Generalitat que concedeixi a tots ells al tercer grau, un règim de semillibertat en què ja no cal el 100.2 per sortir de presó per a treballar, exercir voluntariat o tenir cura a familiars dependents.

En el cas de Junqueras, la jutge desestima la pretensió de la Fiscalia que per optar a les sortides previstes per l’article 100.2 se sotmeti a un programa per interioritzar que les lleis cal complir-les, ja que considera que l’exvicepresident català «ja és conscient d’això «i que ara reconeix que» les coses s’haurien d’haver fet d’una altra manera «i que la seva conducta va originar conseqüències que no eren» desitjades «

Port de Tarragona