Un coronel i un tinent coronel de la Guàrdia Civil, detinguts per falsejar contractes d’uniformes

Imatge d'arxiu d'una operació realitzada per la Guàrdia Civil.

La Unitat d’Assumptes Interns de la Guàrdia Civil ha detingut un coronel i un tinent coronel per presumptes tripijocs en els contractes dels uniformes del cos. Es tracta del coronel Juan Antonio Maroto i de el tinent coronel Alberto Martín Altube, responsables de el Servei de Contractació de l’institut armat, han precisat les fonts, que han indicat que en l’operació han estat arrestades cinc persones més, entre elles un subtinent de el cos.

Aquesta intervenció està relacionada amb la realitzada el 2017, quan van ser detingudes catorze persones, la majoria funcionaris, per arreglar contractes públics tant a la Direcció General de la Policia, com a la Direcció General de Trànsit (DGT).

En el marc d’aquesta operació, desenvolupada aquest matí, s’han fet vuit registres, la majoria d’ells a la Comunitat de Madrid, practicats per Afers Interns per ordre de la Fiscalia Anticorrupció i de l’Jutjat d’Instrucció número 50 de Madrid.

Les indagacions dels investigadors se centren en el presumpte tripijoc de concursos públics en la Direcció General de la Guàrdia Civil, on un grup de funcionaris presumptament hauria actuat en connivència amb empreses que resultaven beneficiàries d’adjudicacions de diversos contractes, entre ells d’uniformes de el cos .

Els fets investigats podrien ser constitutius de presumptes delictes d’organització criminal, tràfic d’influències, malversació, frau a les administracions públiques, negociacions prohibides a funcionaris públics, prevaricació, suborn i blanqueig de capitals, segons les fonts.

Port de Tarragona