banner Generalitat

Els Mossos detenen un venedor d’ordinadors usats amb un programa ocult que activava gravacions amb la càmera

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Vallbona d’Anoia un home de 45 anys i nacionalitat espanyola com a presumpte autor dels delictes de descobriment i revelació de secrets, per vendre ordinadors reconstruïts on introduïa un programa de gravació ocult que prenia imatges del comprador. La investigació es va iniciar el 20 de gener de 2020 quan una dona va denunciar davant dels Mossos que algú podria estar controlant la càmera del seu portàtil.

El setembre de 2019 va comprar dos portàtils a un home, el qual els dedicava a vendre ordinadors reparats que recollia de les deixalleries, un se’l va quedar ella i l’altre li va lliurar a una amiga seva.

Poc després de comprar-los la dona va localitzar al disc dur fotos i vídeos d’ella i del venedor que havien estat realitzades amb la càmera del portàtil sense el seu coneixement.

Davant aquests fets la mateixa víctima va portar l’aparell a una botiga d’informàtica, on li van confirmar que tenia instal•lat un programa ocult que gravava vídeos i feia fotografies amb la càmera del dispositiu.

Ràpidament es va posar en contacte amb la seva amiga per informar-la, la qual tenia i utilitzava l’altre portàtil, i van comprovar que també tenia instal•lat aquest programa al portàtil i que hi havia fotografies seves que ella no havia realitzat.

Agents de la DIC van realitzar una anàlisi dels dos portàtils i van constatar que en ambdós ordinadors s’hi havia instal•lat un programari per a gestionar remotament les càmeres web, el qual s’iniciava automàticament amb l’inici del sistema de manera oculta. També van comprovar que en el disc dur d’un dels portàtils portàtil hi havia imatges i vídeo de la denunciant, la seva parella i del mateix venedor, totes fetes amb la càmera del dispositiu.

Els policies també van trobar als ordinadors indicis que l’home que el venedor dels portàtils era la persona que estaria controlant remotament les seves càmeres.

Davant aquests fets el dia 2 de juliol es va realitzar una entrada i perquisició al domicili del venedor. Al domicili els agents van intervenir gran quantitat de telèfons i material informàtic.

De l’anàlisi de part del material intervingut els agents van determinar que l’home estaria controlant des del seu domicili les càmeres de diferents dispositius que hauria venut a tercers.

La investigació continua oberta i no es descarta que de l’anàlisi de la resta del material intervingut puguin aparèixer noves víctimes.

Port de Tarragona