Hackeig sense precedents als comptes de Twitter de Bill Gates, Obama, Apple, Elon Musk per una estafa amb bitcoins

Aquesta matinada s’ha conegut un atac massiu i simultani als comptes de Twitter de Bill Gates, Obama, Apple, Elon Musk i molts d’altres, on han aparegut missatges informant que es recaptaven bitcoins per una causa benèfica que redirigia a una web falsa.

A més de les de Gates, Musk i Obama, també van ser piratejades els comptes del virtual candidat demòcrata a la Casa Blanca, Joe Biden; del propietari d’Amazon, Jeff Bezos; de l’artista Kanye West; o de les companyies Uber i Apple.

Els hackers van publicar missatges semblants que oferien doblar els diners que usuaris ingressaren en Bitcoin a un moneder virtual de moneda digital.

«Estic retornant a la comunitat! Tot el Bitcoin ingressat a l’adreça següent seran retornats duplicats! Si envies 1.000 dòlars, et Retornaré 2.000 dòlars. Només ho faré durant 30 minuts», afirmava un missatge al compte de Biden.

Un missatge semblant al compte de Bezos prometia repartir 50 milions de dòlars, mentre que Uber es comprometia amb 100.

«A causa de la COVID-19, estem tornant 10 milions de dòlars en Bitcoin. Tots els pagaments enviats a la nostra adreça es retornaran doblegats», apuntava el missatge en el compte de l’empresa de transport compartit.

Tot i que la majoria de missatges van ser esborrats ràpidament, segons The New York Times al menys 300 persones van caure en l’estafa ingressant més de 100.000 dòlars entre totes.

Twitter va reconèixer la bretxa en el seu sistema de seguretat i va dir estar investigant-ho.

«Som coneixedors de l’incident de seguretat que ha impactat comptes de Twitter. Estem investigant i donant els passos per resoldre-ho», va sostenir la xarxa social a través d’un missatge en un compte corporatiu.

En el compte de Musk, per exemple, els jáqueres van aconseguir publicar diversos missatges durant un període d’una hora a mesura que s’anaven esborrant.

El jaqueo va ser una demostració de força dels pirates i les seves conseqüències podrien haver estat més grans donada la importància dels comptes afectats si els seus autors haguessin tingut altres objectius més enllà de demanar diners per Bitcoin.

Port de Tarragona