Dues patronals de l’oci nocturn amenacen de dur als jutjats la decisió del Govern de tancar discoteques

Acusen el Procicat d'arbitrarietat i qüestionen la gestió que fa del control i seguiment de la pandèmia

Reunió del Procicat el passat 4 de juliol. / Gerard Artigas

Les patronals de l’oci nocturn Fecalon i Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província (GEDBP) han amenaçat amb dur als jutjats la decisió que el Govern ha pres aquesta tarda de tancar discoteques, sales de ball i de festes durant quinze dies a tot Catalunya per intentar frenar els contagis de la covid-19. Les dues patronals afirmen que les empreses del sector són les que tenen “més controls” davant la malaltia i se senten “estigmatitzats per les autoritats”. A més, entenen que la mesura del Procicat “no està justificada” i deixa “en la més absoluta indefensió i ruïna les més de 35.000 empreses del sector i les seves més de 37.000 famílies”.
També denuncien que el Procicat “no ha estudiat ni contestat” el pla de represa que el sector va presentar “fa més de vint dies”, ni ha facilitat “cap informació” dels informes de Salut que li van reclamar el 25 de juny “quan ja s’estaven celebrant nombroses festes il·legals i ‘botellons’”.

A més, afirmen que el Govern els provoca “indefensió i inseguretat jurídica” pel fet de no haver donat a conèixer la resolució administrativa que dona cobertura als tancaments de les activitats.

Per tot plegat, les dues patronals acusen el Procicat d’arbitrarietat i qüestionen la gestió que fa del control i seguiment de la pandèmia.

Port de Tarragona