Anglaterra i Escòcia reimposaran la quarantena obligatòria als viatgers provinents d’Espanya

La primera ministra escocesa ja ha anunciat la mesura i els mitjans britànics asseguren que Anglaterra ho farà en breu

El Regne Unit reimposarà la quarantena obligatòria de 14 dies per a tots els viatgers que provinguin d’Espanya. Així ho ha anunciat el govern escocès, que ha explicat que la decisió busca «reduir el risc de transmissió» del virus. A més, a través d’un comunicat el govern escocès ha assegurat que la mesura també s’aplicarà a Anglaterra, Gal·les i Irlanda del Nord. La BBC ja havia avançat que Anglaterra preveia anunciar la mateixa decisió en les properes hores. Segons el comunicat, Espanya s’eliminarà de la llista de països exempts de coronavirus després que les darreres dades d’evolució de la pandèmia indiquessin un increment en el nombre de casos. La mesura entrarà en vigor aquesta mitjanit de dissabte.

«Això demostra que aquests assumptes estan subjectes a canvis a curt termini, el meu consell es tenir precaució amb els viatges no essencials a l’estranger», ha dit la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, a través de Twitter.

Port de Tarragona