Motor: Els Bombers de la Generalitat renoven la seva flota de vehicles amb 122 tot terrenys Toyota Land Cruiser

Moisès Peñalver.- El Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, dependent de la Conselleria d’Interior, ha renovat gran part de la seva flota de vehicles amb l’adquisició de 122 unitats del Toyota Land Cruiser, el llegendari tot terreny de Toyota que el proper any 2021 celebrarà el seu 70 aniversari.

Tots els Toyota Land Cruiser de la nova flota dels bombers de la Generalitat de Catalunya, de carrosseria de cinc portes, són del color corporatiu que distingeix aquest cos, el vermell, inclouen retolació específica ( ‘Bombers’), amb cercle negre i ‘112 Emergències’ i una línia de requadres reflectants tant el capó com en la part baixa dels laterals de la carrosseria i la part inferior de la porta de maleter, i han estat convenientment adaptats per complir la normativa vigent.

Així, s’han equipat amb pont de llums, il·luminació indicativa blau a la part frontal, bola de remolc i reixeta separadora entre el maleter i l’habitacle per evitar que els objectes que es transport puguin arribar a passar a la zona de conductor i passatgers. Les 122 unitats de Land Cruiser prestaran servei a la Unitat de Personal i Càrrega (UPC) dels diferents parcs distribuïts per tot Catalunya. 20 dels 122 Land Cruiser aniran equipats amb pneumàtics d’hivern ja que estaran destinats a les comarques de muntanya de Catalunya.

En concret, 24 aniran a la Regió d’Emergències (RE) de Girona, 20 a la RE de Lleida, 16 a la RE Metropolitana Nord i 15 a la RE Metropolitana Sud, 14 a la RE Centre, 12 a la RE de Tarragona, 10 a la RE de Terres de l’Ebre, 5 a el Grup d’Actuacions Especials (GRAE), 2 als Grups Especials i a l’Taller Ràdio i un a el Grup Operatiu de Suport (GROS) i un altre a el Grup d’Actuació Forestal (GRAF) .

L’adquisició d’aquesta nova flota per part de l’Cos de Bombers de la Generalitat, en modalitat de renting amb CaixaBank, s’ha tramitat a través d’Ippon Motor, Concessionari Oficial Toyota a la província de Barcelona, ​​amb el suport de Toyota Espanya.

Port de Tarragona