La policia espanyola participa en una operació a Holanda que ha desarticulat un grup criminal dedicat a segrestos i tortures dins contenidors

En l'operació han estat detingudes sis persones a Holanda i s'han localitzat set contenidors de transport de mercaderies insonoritzats i preparats per mantenir a persones en el seu interior.

Imatge d'arxiu d'una operació de la policia holandesa.

En una investigació conjunta de la Policia Nacional i els Països Baixos s’ha desarticulat un grup criminal presumptament dedicat a les tortures, segrestos i venjances de membres de bandes rivals. En l’operatiu han estat detingudes sis persones a Holanda relacionades amb la Mocro màfia -mafia d’origen marroquí dedicada a el tràfic d’estupefaents assentada a Països Baixos i Bèlgica. S’han localitzat més set contenidors de transport de mercaderies insonoritzats i preparats per mantenir a persones en el seu interior, que disposaven d’elements per immobilitzar i torturar a les seves víctimes -grilletes ancorats a terra o cadires amb correas- així com eines i estris per a agredir-los.

El passat mes d’abril es va rebre una sol·licitud de col·laboració en el marc d’una ordre europea de Recerca, dirigida per la fiscalia holandesa i per l’Audiència Nacional, que es desenvolupava per la Policia Nacional d’Holanda i Espanya. De la investigació realitzada fins a aquest moment es tenien proves que s’estaven realitzant actes preparatoris encaminats a el segrest i extorsió de, a l’sembla, diverses persones. Aquests segrestos guardaven relació amb greus conflictes entre les organitzacions criminals més importants que operen a Països Baixos, relacionades amb altres grups criminals a Espanya. La investigació demostrava que, efectivament, els llocs per al segrest havien estat preparats a Països Baixos i estaven gairebé a punt per ser utilitzats.

Diversos membres d’aquesta organització mantenien contactes amb un individu desconegut, a el parer establert a Espanya. Per això se sol·licitava la ubicació i investigació d’un dels principals membres d’una organització criminal establerta a Holanda dedicada a l’narcotràfic a gran escala, a l’extorsió, el segrest i assassinat de membres d’organitzacions rivals. A través de la investigació, recolzada pels agregats policials de tots dos passis, es va tenir coneixement que aquest subjecte podria trobar a Espanya i que rebria diners des Països Baixos, presumptament amb el propòsit de planificar un segrest o una extorsió.

Contenidors habilitats per segrestar i torturar

Durant l’operació a Holanda es van practicar un total de 6 detencions. En els registres realitzats es van intervenir, a més de diverses armes de foc, set contenidors de transport de mercaderies insonoritzats i preparats per mantenir a persones en el seu interior durant llargs períodes de temps, fins i tot preparades amb WC químics. Igualment es van trobar elements per immobilitzar i torturar les víctimes -grilletes ancorats a terra i parets o una cadira de dentista amb corretges per immobilitzar braços, cames i cap-, a més d’eines i estris diversos per lesionar als seus rivals i uniformes de la Policia Nacional Holandesa i armilles antibales que els arrestats utilitzaven a l’hora d’abordar les seves víctimes.

La investigació desenvolupada, ha permès desarticular un grup criminal dedicat als segrestos, tortures i assassinats relacionat amb la Mocro Màfia -mafia marroquí a Països Baixos-, a la qual es vincula amb accions criminals amb artefactes explosius i alguns dels assassinats perpetrats a la província de Màlaga en els últims anys.

L’operació continua oberta i s’està col·laborant activament amb les autoritats holandeses per tal d’obtenir informació rellevant que permeti vincular més persones amb els fets investigats i desaparició de persones a Holanda i amb diversos homicidis a la província de Màlaga.

Port de Tarragona