L’operador turístic TUI cancel·la els seus vols a Espanya

TUI, un dels operadors més importants del món, ha cancel·lat tots els vols a Espanya, inclòs els que afecten a Canàries, després que Gran Bretanya comenci a aplicar la mesura de la quarantena als ciutadans que arribin des del nostre país.

Els turistes que ja estiguin en territori espanyol podran tornar a Regne Unit en el vol que ja tenien reservat, mentre que els que havien de partir aquest diumenge seran contactats per canviar la seva reserva o rebre un reemborsament.

Al mateix temps, el ministeri d’Afers Exteriors ha desaconsellat viatjar a l’Espanya peninsular «excepte desplaçaments essencials», si bé en aquest cas assenyala que estan exemptes d’aquesta recomanació les illes Canàries i les Balears.

En el seu comunicat, Flintham afirma que «no entén» com és possible que s’hagi decretat la quarantena per a Espanya i les seves illes quan la recomanació de viatges d’Exteriors eximeix les Balears i les Canàries, a l’considerar que les illes presenten menys risc.

«Demostra per què s’han de considerar clars corredors aeris regionals», va sostenir el directiu en la seva nota.

Després de subratllar que la salut i seguretat de tots és la seva prioritat, Flintham diu que «el Govern britànic ha de treballar estretament amb el sector de viatges, ja que aquest grau d’incertesa i confusió és nociu per als negocis i decebedor per als que anhelen un meritat descans» .

La sobtada decisió de Govern britànic, anunciada a més en cap de setmana, quan sol haver més vols, ha indignat el sector turístic i de viatges, a més de milers de ciutadans que veuen ara frustrats els seus plans de vacances.

Port de Tarragona