Detingudes 17 persones a Barcelona per robatoris amb violència i intimidació aquest cap de setmana

N'hi ha sis que acumulen 27 antecedents per fets similars

Els Mossos d’Esquadra han detingut 17 persones que han comés 9 robatoris amb violència i intimidació als districtes de Sant Martí, Eixample, Ciutat Vella i Horta entre el divendres passat i aquest diumenge. Els autors dels fets tenien com a objectiu robar principalment joies que portaven les víctimes, rellotges, la bossa de mà i en un dels casos un altaveu de música. Les detencions s’han fet el mateix dia dels fets o al dia següent després d’una investigació. Aquestes detencions s’emmarquen en el Pla Tremall que té per objectiu reduir la multireincidència a Barcelona. entre els 17 detinguts n’hi ha sis que acumulen 27 antecedents per fets similars o altres delictes.

En un dels casos succeït a l’Eixample, l’autor va fer tocaments a una dona i després li va fer una estrebada de la bossa de mà la qual cosa li va provocar lesions. La mateixa víctima va alertar al 112. La ràpida actuació policial va fer possible la detenció de l’autor per robatori amb violència i intimidació i agressió sexual.

En una altre dels casos van assaltar la víctima a la platja mentre un dels autors la distreia. Un dels detinguts va amenaçar-la amb un arma blanca mentre la resta li sostreia una cadena d’or valorada en 5.000 euros. Posteriorment, la víctima va reconèixer l’autor i amb l’ajuda d’un vigilant de seguretat van aconseguir retenir un dels autors fins a l’arribada d’una dotació policial.

En dos dels casos, un a l’Eixample i l’altre a Sant Martí, l’assalt es va realitzar en grup. En el primer es van detenir els tres autors i es va recuperar el rellotge sostret. En l’altre, es van detenir 4 dels lladres i la investigació continua oberta per identificar-ne la resta i recuperar el telèfon mòbil de la víctima.

Després de la detenció de l’autor i la localització dels efectes sostrets en alguns casos la investigació continua oberta per identificar la resta de persones que han intervingut o els objectes que no s’hagin localitzat.

En molts casos la col·laboració ciutadana o de la mateixa víctima ha estat indispensable per a la identificació dels detinguts gràcies a que han pogut donar una descripció detallada dels autors que ha fet possible la seva localització.

Aquestes detencions s’emmarquen dins del Pla Tremall que té per objectiu reduir els furts i robatoris amb violència i intimidació de la ciutat de Barcelona i augmentar la percepció de seguretat ciutadana. El pla actua sobre els delinqüents multireincidents per evitar que cometin reiteradament fets delictius i impedir que introdueixin productes sostrets en el mercat il·lícit.

Port de Tarragona