Dues dones moren ofegades a la platja de l’Estartit

Els Bombers van atendre també ahir a una dona que havia relliscat a la Cala Marquesa de Palafrugell. La imatge de l'operatiu ha estat cedida per Bombers.

Dues dones de 63 i 66 anys han mort ofegades aquest diumenge a la platja de l’Estartit, a Torroella de Montgrí, en dos successos que s’han produït amb escasses hores de diferència.

Sobre les 10:55 hores, un socorrista que atén la platja de Griells, on onejava la bandera verda, ha donat avís que intentava reanimar una banyista de 66 anys i sol·licitava el suport de el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

A el lloc s’ha desplaçat un helicòpter i una ambulància bàsica, que han continuat amb les maniobres cardiopulmonars, encara que amb resultat infructuós. A més, diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local han acudit a la platja de Griells, mentre que la Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de les diligències.

A la tarda, poc després de les 18:00 hores, el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut un avís alertant que una dona s’havia ofegat i estava inconscient a la sorra.

Efectius de l’SEM s’han desplaçat novament fins a la platja, on seguia onejant la bandera verda, encara que no han pogut reanimar la dona. La Guàrdia Civil també s’ha fet càrrec d’aquestes diligències per aclarir les circumstàncies de l’ofegament de la banyista, de 63 anys i nacionalitat francesa. Amb aquestes dues víctimes mortals ja són nou les persones que han perdut la vida aquest estiu a l’ofegar-se en les platges catalanes.

Port de Tarragona