El jutjat suspèn el tercer grau a Junqueras, Romeva, Forn, Cuixart i Sànchez, que tornen al segon grau

La magistrada acorda la suspensió demanada per la fiscalia mentre es resol el recurs

Oriol Junqueras surt de la presó de Lledoners per anar al Campus Manresa de la UVic-UCC. / Laura Busquets

Pol Solà.- El jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya ha suspès amb efectes immediats el tercer grau penitenciari concedit a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, després que la fiscalia hagi presentat aquest mateix dimarts el recurs contra aquesta classificació i n’hagi demanat la suspensió. La magistrada dona tres dies a les defenses per presentar al·legacions, però mentre es resol l’assumpte els presos tornaran al segon grau.

Segons ha informat la Conselleria de Justícia, el jutjat ha ordenat el reingrés dels interns a Lledoners, en considerar que el recurs de la fiscalia té efectes suspensius sobre el tercer grau fins a la pròpia resolució del jutjat de vigilància penitenciària. Per ordre del jutjat, els cinc afectats no podran sortir demà de la presó. A partir d’ara, les juntes de tractament hauran d’estudiar cada cas i prendran les decisions que considerin «oportunes» en relació al seu règim de vida, com per exemple tornar-los a concedir sortides periòdiques a través de l’aplicació de l’article 100.2.

Port de Tarragona