Detenen a Lloret un fugitiu buscat per haver matat a trets un responsable de seguretat i que s’havia esborrat les empremtes dactilars

Conscient que les autoritats sèrbies tenien l'empremta dactilar del seu dit índex dret, el fugitiu s'ho havia autolesionat anys enrere per evitar ser reconegut, tractant d'esborrar encara més les seves petjades durant la detenció llevant-se la pell amb les seves pròpies ungles

arxiu

La Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia de Sèrbia, han detingut a Lloret de Mar un fugitiu per matar d’un tret a un responsable de seguretat d’un club el 2008. Li constava una ordre europea de detenció i entrega interposada per les autoritats sèrbies. El detingut i un altre individu van disparar amb arma de foc als responsables de seguretat d’un club després d’un altercat ocorregut el 2008, causant-li la mort a un d’ells i lesions greus a la segona víctima.

Les investigacions van començar el passat 9 de juliol, quan la Policia de Sèrbia va traslladar a la Policia Nacional que aquest fugitiu podria trobar-se a Espanya fent ús d’una identitat croata obtinguda de forma fraudulenta mitjançant la sostracció d’un passaport original. Canviava de domicili com a mesura de seguretat per no ser detingut. Practicades les primeres gestions policials, es va comprovar que tenia el seu domicili a Lloret de Mar, per la qual cosa els agents de el Grup de Fugitius de la Policia Nacional es van desplaçar fins aquesta localitat per continuar les investigacions sobre el terreny. D’aquesta manera, es va aconseguir esbrinar que l’investigat ja no residia en aquest domicili, sinó que alternava el seu habitatge habitual amb altres immobles de la zona com a mesura addicional de seguretat per evitar ser detingut. Després de ser localitzat, es va establir un dispositiu el passat 16 de juliol que va donar com a resultat la seva detenció.

Per a la seva plena identificació, les autoritats sèrbies únicament disposaven de l’empremta dactilar del seu dit índex dret, el qual s’havia autolesionat feia anys per evitar ser reconegut. A més, en el moment de la seva detenció va intentar esborrar encara més les seves empremtes llevant-se la pell amb les seves pròpies ungles.

Port de Tarragona