El Ministeri de Defensa enviarà a Toledo a 900 dels 1.200 militars que havien d’examinar-se a Talarn

280 aspirants faran les proves i s'allotjaran a l'Acadèmia militar de Talarn, que té capacitat per a 300 persones

El ministre de Defensa passant revista a l'Acadèmia Militar de Talarn, el 2016. / Lluvich M.

El Ministeri de Defensa ha fet marxa enrere i finalment enviarà a l’Acadèmia d’Infanteria de Toledo a 900 dels prop de 1.200 aspirants a militar que estava previst que anessin a Talarn. Segons ha avançat ‘Pallars Digital’ i ha pogut confirmar l’ACN, Talarn ha rebut l’ordre de reallotjar 900 militars i finalment seran 280 els aspirants que es desplaçaran i s’allotjaran a l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn, que té una capacitat per a 300 persones. Fins aquest dissabte estava previst que els 1.200 militars es desplacessin al Pallars Jussà per examinar-se. D’aquests, 300 s’havien d’allotjar a l’Acadèmia i la resta en establiments turístics.
Crítiques per les pèrdues econòmiques

Algunes formacions, com Compromís per Tremp, han criticat que des de l’ajuntament es rebutgés el desplaçament de 1.200 militars per raons de «salut pública» i han assegurat que el consistori «crea alarma». També han subratllat que l’Acadèmia de Talarn té els seus plans propis de prevenció per garantir la seguretat sanitària.

A més, han lamentat que amb la decisió de reallotjar prop del 70% dels aspirants previstos hi haurà unes pèrdues econòmiques importants per al sector del comerç, l’hostaleria i la restauració i han reclamat «compensacions econòmiques» a l’Ajuntament.

Protestes per la mobilitat dels militars

A banda de les queixes de diversos alcaldes, les seccions pallareses de l’ANC, Òmnium, els CDR i els Consells Locals per la República també van mostrar la seva «preocupació» i «desacord» per l’arribada dels aspirants a militars des de diversos indrets de l’estat espanyol. En una carta enviada a tots els ajuntaments del Pallars Jussà i al PROCICAT de la Pobla i Tremp van considerar «irresponsable» aquesta mobilitat massiva.

Port de Tarragona