Els Mossos detenen a Girona tres homes per transportar 104 quilos de marihuana oculta dins una furgoneta carregada de mobles

Els Mossos d’Esquadra de Girona han detingut tres homes de 31, 40 i 68 anys, dos de nacionalitat alemanya i un de nacionalitat polonesa, tots amb domicili desconegut, que traslladaven 104 quilos de droga amagats dins els mobles que traslladaven amb una furgoneta. Van ser posats a disposició judicial com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

El dia 25 de juliol, al voltant de les 11 de la nit, agents de la comissaria de Girona que estaven realitzant tasques de seguretat ciutadana, van observar una furgoneta aturada que ocupava part de la via a l’alçada del carrer Francesc Ferrer i Gironès.

Quan els agents s’hi van atansar per veure què passava van observar que el vehicle presentava desperfectes a la seva part lateral i frontal. També hi van trobar un home que estava a la porta del conductor i remenava l’interior, on hi havia bitllets de 5 euros a terra i diversos mòbils.

A uns metres del vehicle van localitzar una segona persona que anava amb l’home de la furgoneta. Els agents els hi van demanar com s’havien causat els desperfectes al cotxe i sobre la procedència dels diners de l’interior. Els dos homes van contestar amb incongruències i evasives.

Els mossos també van saber que aquests viatjaven amb una tercera persona que es trobava en un establiment proper. Els agents s’hi van dirigir per tal de localitzar-la i minuts més tard van localitzar un home mig amagat darrera una nevera del local.

Els policies van escorcollar la furgoneta que anava carregada amb diversos sofàs, un piano, matalassos i armaris entre altres mobles i van veure que a l’interior d’un armari, concretament dins un calaix hi havia una bossa de color platejat. En obrir-la van veure que hi havia marihuana al seu interior. Durant la resta de l’escorcoll del vehicle els agents van anar localitzant més bosses ocultes dins els mobles. En total van trobar 92 bosses de plàstic hermètiques plenes de droga.

Davant les evidències, els tres homes van quedar detinguts, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. El total de la droga, que estava preparada per a la seva venda, era d’uns 104 quilos, que una vegada introduïda al mercat il·legal tindria un valor d’uns 180.000 euros.

Els agents també van trobar ocults en una paperera de l’establiment 1.650 euros fraccions en 33 bitllets de 50 euros.

Els detinguts, sense antecedents policials, van passar el dia 28 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs per dos d’ells i l’ingrés a presó pel conductor de la furgoneta.

Port de Tarragona