Detenen un home que va agredir una parella amb una barra de ferro en una agressió homòfoba, a Nou Barris de Barcelona

arxiu / archivo

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dissabte a Barcelona un home de 33 anys per increpar i agredir una parella gai amb una barra de ferro per la seva condició sexual. Els fets van passar cap a les quatre de la tarda al carrer, prop de la plaça Karl Marx de Nou Barris. L’individu va fugir després d’agredir els dos joves, un dels quals està fent la transició a dona. Les víctimes van denunciar els fets a través del telèfon d’emergències 112 i van ser traslladades en una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a un centre hospitalari on van ser ateses per les ferides que van patir. El presumpte agressor va ser detingut minuts més tard pels Mossos d’Esquadra. L’home passarà a disposició judicial en les properes hores.
A l’arrestat se l’acusa d’un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques i d’un delicte de lesions.

L’Observatori Contra l’Homofòbia es posa a disposició de les víctimes

L’Observatori contra la Homofòbia (OCH) ha condemnat aquesta «gravíssima agressió» a dues persones LGTBI a Nou Barris i s’ha posat a disposició de les víctimes. «Facilitem acusació particular de les víctimes davant els possibles delictes d’odi i lesions», ha precisat l’entitat encapçalada per Eugeni Rodríguez. De fet, l’OCH considera «insuportable» l’increment de violència homòfoba i denuncia que enguany ja són 116 les incidències a tot Catalunya, un 20% més de casos respecte l’any 2019, amb especial incidència a Barcelona ciutat.

Concentració de rebuig demà dilluns a la plaça de la República

El regidor de Drets de la Ciutadania, Marc Serra, també ha repudiat els fets a les xarxes socials. «Rebutgem l’agressió homòfoba a dos homes gais a Nou Barris. Gràcies a la ràpida intervenció de Mossos l’autor de l’atac ja està detingut. Hem activat protocol per oferir tot el suport a les víctimes», ha precisat Serra. En paral·lel, el col·lectiu LGTBI de Nou Barris ha convocat una concentració per rebutjar l’agressió amb el lema ‘Contra l’LGTBI-fòbia, responem totes’. La manifestació serà aquest dilluns 10 d’agost a les 20 hores a la plaça de la República.

Port de Tarragona