Un llamp provoca un incendi al polígon petroquímic de Puertollano que activa el Pla d’Emergència en estat d’alerta

No s'ha comunicat cap dany personal, tot que ha alarmat a la població per l'intens fum que desprèn

Un llamp ha impactat a un tanc de gasoil del complex petroquímic de Puertollano, a Ciudad Real, i ha provocat un incendi del qual surt una columna de fum que és visible des de quilòmetres de distància. Les autoritats es troben en aquests moments decidint quines mesures s’hauran de prendre en les properes hores respecte a la ciutadania, en funció de l’evolució de l’incendi. Tot i que bombers consideren que el foc està controlat, hi ha la por a que els dipòsits propers puguin ser afectats per les altes temperatures. Entre les mesures de prevenció, algunes fonts han indicat que es podria comminar que es tanquessin finestres i, cas que hi hagués un risc tòxic, es podria prendre la mesura de desallotjar la ciutat, d’uns 50.000 habitants, mesura que hauria de posar en marxa l’exercit. No obstant això, des de VOST Castella-La Manxa i altres fonts oficials, s’aconsella no avançar esdeveniments ja que, de moment, no hi ha cap informació sobre aquestes mesures ni s’han posat en marxa. Tot i això, a RTVE s’ha informat que la Unitat Militar d’Emergència està avisada per si ha d’actuar.

El foc s’ha iniciat a conseqüència de l’impacte d’un llamp minuts abans de les 10 del matí, durant una tempesta. El fet ha activat el Plan de Emergencia Interior i també l’Exterior de Puertollano en fase d’alerta. Els bombers treballen per extingir l’incendi que no ha provocat cap dany personal.

Port de Tarragona