Detenen a Huelva un dels fugitius més buscats d’Europa, que va matar i cremar una dona a Luxemburg

CNP

La Policia Nacional han detingut a la localitat de Punta Umbría, a Huelva a un dels fugitius més buscats d’Europa. L’arrestat es trobava fugit de les autoritats de Luxemburg per uns fets comesos en l’any 1999 quan, amb tan sols 18 anys d’edat, va pegar a una dona fins a acabar amb la seva vida. El detingut estava considerat com el fugat més buscat de Luxemburg i, a més, era objectiu prioritari d’EUROPOL a l’constar en el llistat European Most Wanted.

Col·laboració ciutadana

La investigació va començar gràcies a la informació aportada per un ciutadà espanyol a la plataforma de EUROPOL www.eumostwanted.eu. Aquesta pista indicava la possible localització de l’fugat a Punta Umbría (Huelva), on portaria ocultant des de fa uns anys.
Després de diverses gestions, els policies especialitzats en la localització de fugitius van localitzar el seu domicili i van procedir al seu arrest a l’hotel.

Els fets pels quals es va emetre l’Ordre Europea de Detenció i Lliurament per part de les autoritats de Luxemburg es remunten a l’any 1999, quan el fugitiu, amb tan sols 18 anys d’edat, va entrar a la casa d’una dona de 70 anys amb la intenció de robar-la. Quan va ser sorprès per la víctima van iniciar un forcejament, fins que l’arrestat la va colpejar repetides vegades amb un martell al cap, lesions que van acabar amb la vida de la dona. Posteriorment, i per tal d’ocultar les proves de delicte, va ruixar el cos amb alcohol i el va calar foc.

Xarxa ENFAST

A més de la col·laboració ciutadana, la localització de l’detingut ha estat possible gràcies a la plataforma ENFAST European Networ of Fugitive motor de Teams- «Xarxa Europea d’Equips de Recerca Activa de Fugitius». Aquesta xarxa va ser creada dins de el marc de cooperació internacional, sent la Policia Nacional soci fundador i Punt Únic de Contacte a nivell nacional. La seva finalitat és aconseguir la major eficàcia possible en el rastreig i detenció d’importants criminals sota recerca internacional, a través d’l’intercanvi d’informació operativa de forma immediata entre els països que la integren.

Port de Tarragona