Detenen a Badalona dos membres d’un grup criminal que assaltava empreses amb el mètode del butró

La banda es va endur una vuitantena de bombones de gas refrigerat d'una empresa del districte de Sant Andreu

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Badalona (Barcelonès) dos homes de 33 i 35 anys acusats de pertànyer a un grup criminal especialitzat en l’assalt a empreses situades en polígons industrials amb el mètode del butró. La banda seleccionava l’objectiu uns dies abans del robatori i s’hi desplaçava per preparar el cop. La investigació va començar al maig arran d’un robatori en una empresa de subministres de fred industrial al districte de Sant Andreu de Barcelona. Els lladres van accedir-hi amb el mètode del butró després d’inutilitzar l’alarma i algunes càmeres de videovigilància, i se’n van endur 84 bombones de gas refrigerat valorades en 47.000 euros. La investigació continua oberta i la policia busca els altres tres membres del grup.

Segons informen els Mossos d’Esquadra, l’operativa dels lladres consistia en acostar-se els dies previs al robatori a l’empresa per determinar com haurien de fer la intrusió, la logística que els caldria i quines mesures de seguretat haurien d’adoptar. Per consumar el robatori feien servir material divers, com una escala telescòpica, cisalles, malls, pics i guants.

Durant la investigació els agents van determinar que al robatori de Sant Andreu hi havien participat cinc persones que havien utilitzat dos vehicles: una furgoneta que havia estat sostreta el dia abans a Terrassa i un turisme amb el qual s’hi van poder relacionar tres homes amb nombrosos antecedents policials per delictes patrimonials de les mateixes característiques.

La funció de la furgoneta era poder endur-se les ampolles de gas, d’uns deu quilos de pes cadascuna, mentre que el turisme actuava com a vehicle de suport i logística de la furgoneta. És a dir, el transport dels lladres, a més de tasques de vigilància i control, tant de la zona com de les possibles vies de fugida.

La investigació va concloure que els autors formaven part d’un grup organitzat que utilitzava el butró en empreses com a mètode d’actuació habitual. La Guàrdia Urbana de Badalona va col·laborar en la identificació dels lladres a partir de reconeixements fotogràfics.

Les entrades i escorcolls es van dur a terme dimecres passat als domicilis dels investigats, a Badalona. Allà els agents van detenir dos integrants del grup, de nacionalitat espanyola i 33 i 35 anys, respectivament, pels suposats delictes de robatori amb força, robatori i furt d’ús de vehicle i pertinença a organització criminal. Divendres el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Port de Tarragona