Ciutadans aparta Lorena Roldán i impulsa la candidatura de Carlos Carrizosa a les eleccions al Parlament

El partit taronja opta perquè el líder tingui exclusivament càrrec públic a Catalunya

Carlos Carrizosa y Lorena Roldán, al Parlament/Marta Sierra

Ciutadans ha impulsat Carlos Carrizosa com a candidat a les eleccions al Parlament i aparta la fins ara candidata, Lorena Roldán. Així s’ha decidit en una reunió del Comitè Permanent extraordinària aquest dimecres, una decisió que haurà de ratificar el Comitè Executiu del partit. El partit opta perquè el candidat als pròxims comicis tingui exclusivament un càrrec públic a Catalunya per no «ser identificat com un candidat de sigles» i difuminar «qualsevol idea de partidisme» amb l’objectiu de «facilitar» una coalició constitucionalista. Actualment, Roldán és portaveu al Senat i de portaveu nacional adjunta del Comitè Executiu.

Amb tot, el partit assegura que Roldán mantindrà una presència destacada a la candidatura, participarà activament a la campanya electoral pel seu «gran valor afegit» i continuarà com a portaveu al Parlament.

El partit taronja avança que intensificarà les converses i els contactes amb la resta de formacions constitucionalistes per aconseguir una candidatura conjunta que garanteixi que «no es perdi ni un vot per la convivència i la democràcia» i que «pugui guanyar a les urnes una aliança entre separatistes».

Durant la trobada, en la qual hi ha participat la presidenta de Cs, Inés Arrimadas –reincorporada després del permís per maternitat-, així com Roldán i Carrizosa, el partit ha abordat la situació actual al país per la pandèmia i la possibilitat d’un avançament electoral a Catalunya davant una «previsible inhabilitació» de Quim Torra que el Suprem podria ratificar «les properes setmanes».

En el text difós als mitjans, el partit agraeix a Roldán la seva «dedicació» i el seu «compromís personal i polític» al projecte i la feina desenvolupada a Catalunya. «La situació política a nivell nacional, marcada per la pandèmia de la covid-19, requereix que l’actual candidata, Lorena Roldán, se centri en les seves importants responsabilitats com a portaveu de Cs al Senat i com a portaveu nacional ajunta del Comitè Executiu», afegeixen.

La decisió s’articularà d’acord amb l’establert als estatuts del partit per casos d’excepcionalitat política i sanitària com les actuals, segons informen en el comunicat.

«Tant Lorena Roldán com Carlos Carrizosa coincideixen en posar per sobre de tot els interessos dels constitucionalistes catalans i aspiren a sumar forcs per una candidatura constitucionalista liderada per Ciutadans», conclou el text.

Port de Tarragona