Descobreixen que darrere d’una granja de perdius de Cabra del Camp hi havia un negoci de drogues

Hi ha quatre detinguts i investigades dues persones fins ara.

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal
dedicada al cultiu i tràfic de drogues, detenint a quatre persones i investigant a altres dues, per un suposat delicte de cultiu i tràfic de drogues, concretament marihuana. Es van confiscar uns 142 kg de cabdells, 88 kg de picada, 403 kg de cabdells en plantes a més d’altres 433 plantes sense cabdells amb un pes de 976 kg, sent la quantitat total de marihuana intervinguda uns 1609 kg.

Els fets es van iniciar en el marc de les competències atribuïdes en matèria de sanitat i benestar animal de el Servei de Protecció de la Natura (Seprona), quan una patrulla es disposava a realitzar una inspecció rutinària en una explotació avícola de producció de perdius, de el terme municipal de la Cabra de Camp (Tarragona). En arribar a la instal·lació
van ser atesos per una persona, que ja des d’un inici, mostrava símptomes de nerviosisme, en entrar a una de les naus on s’haurien de trobar les perdius, el que van trobar en el lloc van ser tres persones extraient de les plantes els cabdells de marihuana. Seguidament i a la vista del que s’ha descobert, es va fer càrrec de les actuacions la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Tarragona, qui va procedir a l’entrada i registre en l’habitatge i a el registre de les diferents instal·lacions, comptant per a això de l’Acte Judicial d’Entrada i Registre.

Durant el registre es van detectar diversos magatzems usats per a l’assecat, dipòsit i elaboració de la marihuana, així com a l’exterior de la finca, una plantació de marihuana a l’aire lliure (outdoor), però tapada amb una xarxa per dificultar la seva visió des de l’aire. La finca presentava una infraestructura i els mitjans suficients per a una producció constant d’una gran quantitat d’aquest tipus de droga, des de la primera fase de cultiu,
passant per la d’assecat i tractament, fins a la comercialització il·lícita final per a la seva consum.

Es va detenir quatre homes, tres de nacionalitat romanesa i un marroquí i investigat a altres dos de nacionalitat espanyola. Tots ells, així com el material intervingut, van ser posats a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Valls, decretant aquest, l’ingrés a la presó provisional per als quatre detinguts.

Port de Tarragona