Flash: El Ministeri de Sanitat autoritza el primer assaig clínic a Espanya d’una vacuna contra el coronavirus

Es farà en 190 persones sanes amb la vacuna de la farmacèutica belga Janssen

L’Agència Espanyola del Medicament ha autoritzat el primer assaig clínic a l’Estat espanyol d’una vacuna contra el coronavirus. Es tracta d’un assaig amb humans -de fase 2- de la vacuna de la farmacèutica belga Janssen. Se seleccionaran 190 persones sanes -voluntàries- i l’assaig es durà a terme a dos hospitals de Madrid (La Paz i La Princesa) i a un de Sandander (al Marqués de Valdecilla). Ho ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa aquest divendres al Palau de la Moncloa. L’assaig amb aquesta vacuna es farà a dos països europeus més, a Alemanya i a Bèlgica, i es provarà en un total de 590 persones.

Illa ha destacat que és un «reconeixement» per a Espanya però que no implicarà cap avantatge en el repartiment de dosis d’aquesta vacuna. La selecció de voluntaris començarà de forma «imminent».

Port de Tarragona