Els trens ja poden circular a 200 km/h per la variant del corredor mediterrani entre Vandellòs i la Boella

Adif completa les operacions tècniques per eliminar la limitació temporal de velocitat

Un tren entra a la nova estació de Cambrils del corredor mediterrani. / Roger Segura

Adif ha completat les operacions per augmentar la velocitat màxima de la variant Vandellòs – Tarragona del corredor mediterrani fins als 200 km/h, segons ha informat l’operador. La nova velocitat ha entrat en funcionament aquest dimarts i s’estén per tot el tram d’ample ibèric fins al canviador d’ample de la Boella. Des que la variant va entrar en funcionament el 13 de gener hi havia un tram de tres quilòmetres limitat a 80 km/h, entre l’Ametlla de Mar i l’Hospitalet de l’Infant, en el qual s’hi feien obres. En aquesta zona, des de fa unes setmanes els combois circulaven a 160 km/h en fase de proves. Pel que fa al tram d’ample estàndard entre els canviadors de la Boella i Camp de Tarragona, la velocitat màxima establerta és de 160 km/h.

Port de Tarragona