Flash: 18 detinguts a Tarragona en una organització criminal que enviaba a Polònia dues tones de marihuana al mes

S'han realitzat 11 entrades i registres a Tarragona, Barcelona i Granada

CNP


La Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia de Polònia, han desarticulat una organització criminal presuntament dedicada al trànsit internacional de marihuana i han detingut al 18 dels seus membres. El grup tenia el seu centre neuràlgic a Tarragona, si bé actuava en tota Espanya, i transportava a Polònia més de mitjans tonelada de droga a la setmana oculta en furgonetes. En l’operació han estat detingudes18 persones i han intervingut 127.000 euros en efectiu, 6 immobles i 7 vehicles. Els agents han localitzat milles de plantes en diferents fases de creixement dins de les cinc plantacions controlades pels arrestats.

L’organització interactua amb traficants a nivell local

Els membres de l’organització criminal, composta per ciutadans de nacionalitat polaca, actuaran com a “majoristes” i compraban grans cantitats d’estupefacient a altres llocs de trànsit per a la seva posterior venda a nivell internacional. Els investigats, assentats a la província de Tarragona, havien estès la seva ràdio d’acció a altres províncies espanyoles, on van contactar amb els responsables d’altres plantacions a qui compraban el seu cultiu, mantenint així una àmplia red de subministradors.

Després de diverses indagacions, es pot localitzar diverses plantacions regentades pels membres de l’organització, així com els domicilis dels integrants, junt amb altres plantacions a les que els membres acudien amb ciència regularitat per comprar els cosechas als traficants locals. Acto seguido exportaba el estupefaciente, empleando para ello sus vías de transporte europeas y vendiendo así la sustancia en el mercado negro internacional.

Enviaments de més de 500 quilograms de droga a la setmana en furgonetes
Asimismo se pudo constatar que la marihuana era posteriorment enviada a Polònia en furgonetes, camuflada dins de rodes de camió. Per una altra part, movien el diners procedent de la venda de la sustància estupefacient escondida en llocs recòndits, com paquets de pasta alimentària, per dificultar la seva ubicació. Els arrestats van reconvertir els seus beneficis en noves plantacions, immobles i vehicles d’alta gamma amb l’objectiu de blanquear així els beneficis obtinguts.

Finalment, es va traslladar la fase d’explotació de l’operació, es va portar a cap a 11 entrades i registres a Tarragona, Barcelona i Granada, en els que es van intervenir 127.000 euros en efectiu i es van detenir a 18 membres de l’entramat delictiu. A més, es van allargar dècades de paquets de marihuana ja envasada i llista per al seu trasllat a l’estranger.

El presumpte responsable de l’organització s’encontraba en presió, des d’on dirigia l’entramat criminal i estava a l’espera de ser traslladat a Polònia per ser jutjat en pertenència a organització criminal i trànsit internacional d’estupefacients. Set dels detinguts ingressats en presió per ordre judicial

Port de Tarragona