L’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès denuncia trets d’arma de foc a l’escola

El consistori sospita que provenen de les cases ocupades de l'entorn i recomana no obrir el centre fins que no es pugui garantir la seguretat

Detall d'un vidre foradat per una de les bales.

L’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès ha denunciat que aquest dimarts al matí hi ha hagut trets d’arma de foc a l’escola del municipi que han fet malbé un vidre i una pissarra exterior. El consistori considera que “segurament” els trets s’han disparat de les cases ocupades que hi ha just davant l’escola o dels seus voltants. Es tracta, indica en un comunicat, de “la gota que ha fet vessar el got”, i recorda que aquest any ha presentat “més d’una desena de denúncies” als Mossos per l’ocupació. També s’ha ha enviat cartes a la propietat, al president de la Generalitat, al conseller d’Interior i al d’Educació “sense haver obtingut cap resposta”. Per tot plegat recomana no obrir l’escola fins que no es pugui garantir que és un “espai segur”.
Després del “gravíssim” fet d’avui, en reunió d’urgència d’aquesta mateixa tarda, els nou regidors del consistori, la direcció de l’escola i la junta de l’AMPA han coincidit que la situació es “inacceptable” i han comunicat al president de la Generalitat, Quim Torra, i als consellers d’Interior, Miquel Buch, i d’Educació, Josep Bargalló, que “per la seguretat” dels veïns recomanen no obrir l’escola el proper 14 de setembre, fins que no sigui un “espai segur”.

Port de Tarragona