Colson Whitehead guanya el Premi Pulitzer 2020 amb una novela sobre abusos a interns afroamericans en un reformatori als anys 60

"Si torna a sortir electe Trump, molta gent morirà, i això és una tragèdia", assegura l'autor

L'escriptor nord-americà Colson Whitehead, Premi Pulitzer 2020 / Peter Andreas Hassiepen/Periscopi

L’escriptor nord-americà, guanyador de dos Premis Pulitzer, Colson Whitehead ha explicat aquest dimecres que volia «donar veu» als interns afroamericans d’un reformatori estatunidenc dels anys 60, que van patir abusos i violència a la novel·la ‘Els nois de la Nickel’ (Edicions del Periscopi / Penguin Random House), basat en la Dozier School. L’autor ha assegurat que aquests estudiants van ser esborrats de la història i tanmateix s’havien endut la pitjor part: «Volia donar veu a l’experiència d’aquests nois negres». Sobre la situació actual als Estats Units davant les pròximes eleccions presidencials, ha considerat: «Si torna a sortir electe Trump, molta gent morirà, i això és una tragèdia no només pels americans sinó per a tot el món».

Port de Tarragona