Hackers russos demanen un rescat per alliberar els servidors de l’hospital Moisès Broggi

L’emissora de ràdio RAC1 informa que l’hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí ha patit un atac de hackers russos. Els delinqüents informàtics demanen un rescat per alliberar els servidors que han estat anul·lats pels «pirates» de les xarxes. El personal del centre sanitari ha afirmat -segons les mateixes fonts- que no ha quedat afectat el sistema principal, tot i que sí a sistemes secundaris.

Tècnics de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya treballa per restablir l’operativitat del sistema, tot i que el treball de recuperació és lent i complicat. RAC1 avança que el centre ho ha denunciat a Mossos i va afirmar que no pagaria als hackers. Tot i la gravetat de la situació, els intrusos no han pogut accedir a informació personal sensible, ni a dades confidencials. El mail corporatiu i el sistema telefònic també ha patit les conseqüències de l’atac que obliga, en segons quins departaments a utilitzar paper i bolígraf. La Policia catalana indica -segons les mateixes fonts- que no és recomanable pagar mai als delinqüents, ja que no hi ha seguretat que compleixin la seva promesa i és probable que incrementessin l’extorsió, segons les mateixes fonts.

Port de Tarragona