Un jutjat de Barcelona declara improcedent un acomiadament durant l’estat d’alarma

L'empresa haurà de readmetre el treballador o pagar-li una indemnització

Ciutat de la Justícia a Barcelona

El jutjat social número 26 de Barcelona ha declarat improcedent l’acomiadament d’un treballador d’una empresa dedicada al comerç del moble el passat 14 d’abril a través d’una carta. L’empresa argumentava que es tractava d’un acomiadament disciplinari, però el jutjat constata que és «evident» que és un «acomiadament sense causa» tot i que se li hagi donat «l’aparença d’acomiadament disciplinari». L’empresa haurà de readmetre el treballador, pagar-li el sou que no ha cobrat aquests mesos o bé indemnitzar-lo per acomiadament improcedent amb 4.628 euros. També li haurà d’abonar 457 euros bruts més interessos.

«L’empresa ni tan sols ha acreditat la suposada infracció del treballador, reconeixent en el judici la improcedència», indica la sentència, que subratlla que en aquest cas, a més, concorre la circumstància especial de la crisi sanitària i econòmica.

Port de Tarragona