Desarticulen una organització criminal que introduïa cocaïna a Europa a través del port de Barcelona

Rebia grans quantitats de droga amagada en dobles fons de premses i maquinària industrial procedents de Colòmbia

Imatge d'un moment de l'actuació policial. / GC

La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària ha desarticulat una organització criminal que introduïa cocaïna a Europa a través del port de Barcelona. Hi ha quatre detinguts i s’han intervingut 121 quilos de droga de gran puresa. La banda rebia grans quantitats de cocaïna amagada en dobles fons de premses i maquinària industrial procedents de Colòmbia. Amb l’operació s’ha frustrat l’intent d’establir un altre punt d’entrada de droga a Bilbao. La investigació va començar a partir dels controls de mercaderies que es fan al port. En un d’ells, al març, es va detectar en uns contenidors procedents de Colòmbia una partida de màquines on s’amagaven els 121 quilos de cocaïna.

Els investigadors van saber que l’organització estava modificant la ruta d’entrada dels seus enviaments, obrint una nova via a l’aeroport de Bilbao. A l’abril es va detenir a Santander un component de la banda per tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. La seva funció era els enviaments i ocultar la droga.

Durant el transport de la droga des de Barcelona a Villanueva de la Cañada (Madrid), en ple confinament, es van detenir dos integrants més de l’organització amb domicili a Alcorcón i Madrid, on havien llogat un habitatge familiar, adaptant-lo i insonoritzant-lo per extreure la droga de la maquinària sense cridar l’atenció.

L’operació va acabar al juny, amb la investigació de l’últim integrant de la banda, responsable de la importació de la maquinària a Santander.

Port de Tarragona