El Grup de Memòria de l’Eurocambra dona suport a la querella argentina i rebutja les cartes de suport a Martín Villa

El PSOE es desmarca del comunicat firmat per Junts, ERC, els Comuns, PNB, Bildu, Unides Podemos i Anticapitalistes

Rodolfo Martín Villa, fotografiat el 2001.

Natàlia Segura / Brussel·les.- El Grup de Memòria Històrica de l’Eurocambra ha donat suport a la querella argentina que investiga crims contra la humanitat durant la dictadura i la transició espanyola i ha rebutjat les cartes de suport de diverses personalitats a l’exministre Martín Villa. «Els signants i l’imputat intenten exercir una pressió política que violenta greument la independència judicial en un moment processal certament important», afirmen en un comunicat els eurodiputats de Junts, ERC, els Comuns, PNB, Bildu, Unides Podemos i Anticapitalistes. L’eurodiputada del PSOE, Clara Aguilera, és l’única que no ha firmat aquest comunicat.

Felipe González, José María Aznar, José Luís Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy han fet arribar cartes de suport a l’exministre Rodolfo Martín Villa que aquest va presentar a la jutgessa argentina que l’investiga per 13 delictes d’homicidi agreujat en un context de crims de lesa humanitat, segons ‘Eldiario.es’. També li donarien suport els exsecretaris generals d’UGT i CCOO Nicolás Redondo, Cándido Méndez, Antonio Gutiérrez i José María Fidalgo, o els anomenats pares de la Constitució Miguel Herrero y Rodríguez de Miñón i Miquel Roca.

Port de Tarragona