La Guàrdia Civil intervé 1,3 milions d’euros al maleter d’un vehicle a l’Aldea

El portador de els diners ha estat denunciat a la Llei 10/2010 de prevenció de el blanqueig de capitals i del finançament de l'terrorisme.

GC

Una Patrulla Fiscal i de Fronteres de la Guàrdia Civil de l’Ametlla de Mar, va procedir el 31 d’agost passat a la confiscació de 1.375.740 euros, mentre participava en un dispositiu policial de caràcter fiscal a la autopista AP-7, concretament a l’Àrea de Servei del Baix Ebre sentit nord de la localitat de l’Aldea.

Els agents van donar l’alto a un vehicle, amb matrícula belga, ocupat per dos individus de nacionalitat turca i un altre belga. Després de la identificació dels ocupants es va procedir a inspeccionar el vehicle, localitzant al maleter dues maletes que aparentment contenien roba i estris. Examinades en profunditat es detecta amaga una gran quantitat de feixos de bitllets de diferent valor.

A l’requerir qui era el titular de els diners i la seva procedència, es va fer responsable de la mateixa el ciutadà belga, sense voler donar explicacions o justificació de l’origen o destinació d’aquesta gran quantitat de diners en efectiu ni aportant justificació respecte al seu transport.
A l’no portar la declaració obligatòria que tota persona ha de presentar quan es realitzen moviments per territori nacional de mitjans de pagament per import igual o superior a 100.000 euros, es va aixecar acta denúncia per infracció administrativa prevista a la Llei 10/2010, de prevenció de l’ blanqueig de capitals i finançament de l’terrorisme, procedint a la intervenció de diners i posterior ingrés en un compte corrent de Banc d’Espanya destinada a aquests efectes.

La Guàrdia Civil, dins de l’Estratègia Nacional contra el Crim Organitzat i la Delinqüència Greu, desenvolupa a la província de Tarragona diferents dispositius policials. La finalitat, entre altres, és la detecció de conductes compatibles amb activitats de criminalitat financera derivada de el tràfic de drogues o altres modalitats de delinqüència organitzada o de finançament de l’terrorisme.

La Guàrdia Civil, a través de la Cooperació Internacional i mitjançant les seves unitats d’investigació, continua les tasques per a l’aclariment l’origen presumptament il·lícit d’una suma tan important de diners.

Port de Tarragona