La Policia Nacional localitza i evita que es subhasti a Londres un gravat de Joan Miró que havia desaparegut

archivo

La Policia Nacional han localitzat en una casa de subhastes de Londres un gravat de Joan Miró, valorat en 10.000 euros i extraviat en el seu trasllat des d’Espanya a Regne Unit. L’obra va ser venuda per un col·leccionista espanyol a un ciutadà londinenc qui mai va rebre el paquet, i ja ha estat retornada als seus legítims propietaris.

La investigació es va iniciar al mes de juliol passat després de la denúncia interposada a Madrid per un representant d’una empresa de transports. En ella comunicava la desaparició d’un gravat de Joan Miró, concretament de la sèrie Gaudí, que havia estat venuda per un col·leccionista espanyol a un ciutadà de Londres però mai va arribar al seu destí. A l’sembla, dies després d’organitzar el trasllat amb l’empresa de transport, el comprador va avisar el col·leccionista espanyol que no havia rebut el quadre.

Procedència il·lícita

Després de realitzar diverses indagacions, els agents van verificar que havia estat lliurat per error en una direcció incorrecta i van localitzar la persona que havia rebut el gravat, que va assegurar haver-ho tornat a Espanya. Noves investigacions van permetre localitzar el quadre en una casa de subhastes de Regne Unit, on havia estat adjudicat en subhasta.

Ràpidament van posar

tota aquesta informació en mans de les autoritats del Regne Unit, a través de la OCN d’Interpol Manchester, perquè informessin a la casa de subhastes que el gravat de Miró tenia una procedència il·lícita i estava inclòs en les bases de dades policials internacionals com una obra d’art robada.
Amb aquesta operació els agents han recuperat i retornat l’obra als seus legítims propietaris a Espanya, evitant la seva subhasta a Londres on podria haver arribat a un valor de 10.000 euros.

Port de Tarragona