La forma de caminar delata un atracador que va actuar amb una pistola i una mascareta a Martorell

CME

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de nacionalitat marroquina, de 31 anys i veí de Martorell com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb violència i intimidació comès a una botiga de la localitat. Es dona la circumstància de que va ser identificat una setmana després per la seva forma de caminar.

Els fets van succeir el passat 22 d’agost de 2020, poc abans de les 11.00 hores, quan un home va entrar en un establiment comercial de Martorell, amb una mascara tipus “Anonymous” i una arma de foc curta a la zona davantera del cinturó.

L’home va adreçar-se a unes de les dependentes però aquesta es va refugiar, ràpidament, en una estança de la botiga on hi havia dues companyes més.

Una d’elles va trucar al 112 per tar d’avisar als serveis d’emergències, però quan les patrulles van arribar a l’establiment l’autor ja havia marxat del lloc. Mitjançant les imatges recollides pel sistema de seguretat de l’establiment els investigadors van observar la peculiar forma de caminar de l’autor del robatori així com la limitada mobilitat d’un braç del lladre.

Pocs dies després, els investigadors feien tasques de prevenció de robatoris pel municipi de Martorell i van observar una persona amb una característica manera de caminar i amb un braç en cabestrell, molt similar a la persona que havia fet el robatori a l’establiment comercial motiu pel qual el van identificar.

Mitjançant aquesta identificació els mossos van constatar que aquest home era veí de Martorell i a continuació van investigar si alguna botiga del municipi havia venut la peculiar màscara emprada en el robatori.

Finalment, van localitzar la botiga on havia comprat la mascara i una pistola de joguina. Mitjançant les imatges de la càmera de seguretat de la botiga van comprovar com el comprador era l’home que havien identificat poques hores abans a la via pública.

Amb aquests indicis els investigadors el van detenir i van demanar al jutjat d’instrucció una ordre que el permetés fer una entrada i escorcoll en el domicili del detingut. En l’interior del domicili els investigadors van trobar la jaqueta i la motxilla emprada en el robatori violent.

El detingut, amb cinc antecedents policials, va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona