El Tribunal d’Apel·lació de Gant ajorna una setmana la seva decisió sobre l’extradició de Valtònyc a Espanya

El tribunal de segona instància havia de resoldre dimarts sobre l'euroordre contra el cantant

Valtònyc arribant al Tribunal d'Apel·lació de Gant, el juny passat. / Foto: Natàlia Segura

El Tribunal d’Apel·lació de Gant ajorna una setmana la seva decisió sobre l’extradició del cantant Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, a Espanya. Segons fonts pròximes al cas, aquest tribunal d’apel·lació havia de resoldre el dimarts dia 8 de setembre, però finalment no ho farà fins el dia 15. Després d’analitzar la resolució del Tribunal de Justícia de la UE sobre l’aplicació de l’euroordre automàtica en aquest cas, el jutge d’apel·lació va escoltar abans de l’estiu les últimes al·legacions de les parts i ara ha de decidir si accepta o rebutja la petició d’extradició, o si fa una última consulta al Tribunal Constitucional de Bèlgica.

Un tribunal de primera instància ja va rebutjar l’entrega del cantant a Espanya, on va ser condemnat a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces per les lletres de diverses cançons que va escriure i pujar a Internet.

Port de Tarragona