Detecten una bola de foc sobrevolant Andalusia a 83.000 km/h

Imatge captada el 2018 a Madrid en un fenomen similar al detectat ahir a la nit a Andalusia.

Una bola de foc que viatja sobre el sud-est d’Andalusia a 83.000 km / hora va ser detectat anit per detectors d’observatoris astronòmics d’Almeria, Sevilla, Granada i Toledo. Segons els investigadors la bola de foc va ser gravada minuts després de dos quarts de dotze de la mitjanit d’ahir, 11 de setembre.

El fenomen s’ha produït en entrar a l’atmosfera terrestre una roca procedent d’un cometa a una velocitat d’uns 83.000 quilòmetres per hora. El xoc amb l’atmosfera a aquesta enorme velocitat va fer que la roca es tornés incandescent, generant-se així una bola de foc que es va iniciar a una altitud d’uns 106 quilòmetres a nord de la província de Granada.

Des d’allà va avançar en direcció nord-est, extingint-se a uns 70 sobre el límit de la província granadina gairebé en el límit amb la d’Albacete.

Els detectors de el projecte SMART operen en el marc de la Xarxa de Bòlids i Meteors de el Sud-oest d’Europa (SWEMN), que té com a objectiu monitoritzar contínuament el cel amb la finalitat de registrar i estudiar l’impacte contra l’atmosfera terrestre de roques procedents de diferents objectes de el sistema solar.

Port de Tarragona