Mor el dibuixant d’humor Josep Antoni Fernández, «Fer»

Dibuixant d''El Punt Avui', va ser director d’'El jueves' i 'El Papus

La vinyeta de Fer publicada avui a "El Punt Avui" / Guifré Jordan

L’històric dibuixant Josep Antoni Fernández, Fer, (Mansillas de las Mulas, Lleó, 1949), ha mort aquest dilluns als 71 anys, segons ha informat El Punt Avui, mitjà on dibuixava, a través del seu web. Com ha explicat el diari, Fernández ha publicat a ‘El Punt Avui’ la vinyeta diària fins aquest mateix dilluns, que l’ha dedicat a la tornada a l’escola. A més de fer la vinyeta diària al diari, va ser director d’’El jueves’ i ‘El Papus’ i també col·laborava a ‘El temps’. L’any 1982 va ser un dels creadors d»El Jueves’, revista que va dirigir posteriorment. Va substituir el caricaturista Cesc al diari ‘Avui’. Va rebre el premi Ivà al millor dibuixant humorístic (1996).

Fer va començar col·laborant en publicacions com ‘Mata Ratos’, ‘En Patufet’, ‘Oriflama’ i ‘La Prensa’ i va treballar també a ‘Barrabás’, on feia humor del món de l’esport.

Port de Tarragona