Un detingut per robar 94 objectes a esglésies de Terol, La Rioja, Burgos i Palència

La Guàrdia Civil retornant alguns objectes a un mossen. / GC.

La Guàrdia Civil ha detingut una persona a Palència com a presumpta autora de diversos delictes contra el patrimoni duts a terme en diferents localitats del territori espanyol. La investigació, que es va iniciar el passat mes de març, ha permès la recuperació de gairebé cent objectes de considerable valor, sent algun d’ells d’un valor incalculable.

Durant els registres portats a terme en un habitatge, un traster i un annex als quals el detingut tenia accés, s’han trobat els objectes confiscats i 165.000 euros en efectiu.

Arran de les investigacions, es va poder comprovar que el detingut tenia tres identificacions diferents dins d’una pàgina de venda d’objectes de col·lecció, on intentava vendre un llibre de l’Apocalipsi de Sant Joan «Beat de Liébana», un calze d’argent de segle XVI , un drap humeral de color granat brodat en or i una figura de la Verge.

El robatoris s’han comès en diferents centres religiosos de les localitats de Palència, Burgos, Terol i la Rioja. Aquesta detenció s’ha realitzat dins el marc de la «Operació Pandora V», desenvolupada a nivell nacional i encaminada a la protecció de Patrimoni Històric Espanyol i combatre el tràfic il·lícit de béns culturals, especialment a través d’internet. Les diligències i el detingut s’han posat a disposició de Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº 4 de Palència.

Port de Tarragona