Els consells d’administració de CaixaBank i Bankia aproven la fusió de les dues entitats

El president de Bankia i el conseller delegat de CaixaBank expliquen aquest divendres els detalls de l'acord

Seu de CaixaBank a la Diagonal barcelonesa. / GM

Els consells d’administració de CaixaBank i Bankia han aprovat aquest dijous la fusió de les dues entitats, segons ha confirmat l’ACN. Era el pas previst després que ahir els accionistes majoritaris dels dos bancs acordessin sumar esforços per crear l’entitat bancària més gran d’Espanya. La presentació oficial de l’acord de fusió serà aquest divendres al migdia a València, seu social d’ambdues entitats, segons la convocatòria de roda de premsa conjunta que han difós.

El nou banc, que mantindrà el nom i la imatge corporativa de CaixaBank, serà el desè en dimensió d’Europa. Les negociacions han servit per perfilar el pes de cada entitat en el nou banc o el procés de sinergies per retallar costos i plantilla i garantir la rendibilitat.
La presentació de l’acord de fusió anirà a càrrec del president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, i del conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.

Port de Tarragona