A presó l’home que va robar en set comerços de Barcelona en un mes

El lladre -que acumulava més de 40 antecedents- accedia als establiments forçant les persianes dels locals

Imatge de la càmera de seguretat d'un dels comerços assaltats. / CME

El jutge ha ordenat l’ingrés a presó d’un home de 34 anys i nacionalitat marroquina, detingut pels Mossos d’Esquadra per cometre set robatoris a comerços de Barcelona en un mes.

La investigació va arrencar a finals del mes de juliol quan els mossos van tenir coneixement d’un robatori amb força en una botiga d’alimentació del districte de l’Eixample de Barcelona. Posteriorment, i només amb quatre dies de diferència, durant la primera quinzena d’agost els agents van constatar quatre robatoris més a establiments comercials amb un modus operandi similar.

En tots els casos els fets tenien un denominador comú: un home jove que accedia a comerços mitjançant el forçament de les persianes dels locals i que aprofitava moments de molt poca afluència a la via pública per accedir-hi i per tant amb menys vianants que el poguessin identificar.

L’objectiu principal de l’autor eren les diferents caixes enregistradores o productes que sostraient-los podia obtenir un benefici econòmic. En la majoria dels fets, s’emportava diners en efectiu, aparells electrònics com telèfons mòbils, tauletes, impressores o begudes alcohòliques, entre d’altres.

El passat dilluns 21 de setembre els mossos van tenir constància de dos robatoris consumats més a l’Eixample en els quals l’autor accedia als comerços forçant el vidre de l’entrada sostraient diners i productes alimentaris. Les diverses gestions fet pels investigadors i amb l’anàlisi de les càmeres de seguretat realitzat, van permetre la localització i detenció del lladre el dimarts 22 de setembre i corroborar que el detingut era el presumpte autor dels set robatoris al districte en menys d’un mes.

El detingut, que acumula més de 40 antecedents, també se’l relaciona amb quatre robatoris amb força més a establiments comercials i un robatori amb violència comesos durant els darrers mesos a la ciutat de Barcelona pels quals tenia pendent quatre ordres de crida i cerca.

La detenció del presumpte autor dels diversos robatoris amb força s’emmarca en el context del dispositiu TREMALL actiu a la ciutat de Barcelona. Cal recordar que aquest Pla Operatiu pretén augmentar la percepció de seguretat ciutadana, detenir els autors que cometen reiteradament fets delictius i impedir la introducció en el mercat il·lícit de productes sostrets.

El detingut va passar a disposició judicial aquest divendres i va ingressar a presó.

Port de Tarragona